Jin Shin Jyutsu is een eeuwenoude universele Japanse geneeskunst om levensenergie te harmoniseren. Dit helpt ons om een balans te creëeren in en tussen lichaam, geest en ziel en zo te synchroniseren, dat er een spanning/stress vrije manier van Zijn ontstaat. In deze geneeskunst worden 26 energiesloten op bepaalde plekken ons lichaam weer geopend. De handen worden in een bepaalde volgorde op bepaalde zones geplaatst.

Deze veiligheidsenergiesloten zijn ons “alarmsysteem”. Zij “sluiten” (blokkeren) wanneer wij ons lichaam misbruiken. Dit is om ons te waarschuwen dat wij afstevenen op “problemen” en dit middels pijn gaan ervaren. De behandeling met handen en/of vingers zorgt dat spanning, onbalans en dagelijkse stress ontsloten kan worden voor het (weer) goed functioneren van lichaam en geest.

De toepassing is een uiterst zachte methode, waarbij over de kleding, een lichte aanraking van de handen gebruikt wordt. De beoefenaar luistert vooral naar het lichaam. Het opent weer de “Accu” van het leven; je energie. Jin Shin Jyutsu kun je dus goed vergelijken met een soort van mindful touch. Steeds meer ervaar je dat we verbonden zijn met een Universele Energie die het lichaam genereert en regenereert.

Door het beoefenen van Jin Shin Jyutsu gaan we diep ervaren hoe houdingen een invloed hebben op alle niveaus van ons zijn. We leren ook aanvaarden dat de kracht en de verantwoordelijkheid voor het hele proces bij ons kan liggen. Een sessie duurt over het algemeen een uur en wordt over het algemeen als heel aangenaam ervaren. Voor wie nog graag denkt in het klassieke concept van ziekte, is het een waardevolle aanvulling op de reguliere geneeskunde.